EFT

EFT, terapeutti Mari Lopina

Tunteiden vapautustekniikka, eli EFT (Emotional Freedom Technique) on kiinalaiseen
lääketieteeseen perustuva menetelmä. Kehomme toiminta perustuu laajaan sähköjärjestelmään ja energiapiirit eli meridiaanit ovat keskeinen asia itämaisissa terveydenhuoltomenetelmissä ja muodostavat perustan nykyaikaiselle akupunktuurille. EFT-tekniikka on akupunktiopisteiden taputtelua sormenpäillä. 
Tällä psykologisella akupunktiopisteiden taputtelumenetelmällä on saatu merkittäviä tuloksia muun muassa traumojen, erilaisten pelkojen, masennuksen ja ahdistuneisuuden, stressin, riippuvuuksien ja monenlaisten fyysisten vaivojen hoidossa. 

 

Kaikissa häiritsevissä ajatus- ja tunnetiloissa aivojen mantelitumake on hälytystilassa. EFT-menetelmässä yhdistyy kehon akupunktiopisteet ja moderni psykologia, jotka yhdessä rentouttavat ja rauhoittavat tutkitusti mm. aivojen mantelitumakkeen toimintaa, vähentäen kehon stressihormonien määrää veressä. Stressihormonien määrän vähenemisellä on välitön yhteys mielen ja kehon rauhallisempaan ja rennompaan olotilaan, vähentäen jännitystä ja levottomuutta.  Lisäksi on kokemuksia ja tutkimuksia fyysisten oireiden helpottamisesta, urheilusuoritusten parantumisista, paremmista yöunista ja tunteesta, että voi hallita omaa stressiä ja ahdistuneisuutta EFT:n avulla.

Aivojen kuvantamistutkimusten mukaan tiettyjen akupunktiopisteiden johdonmukaisella stimuloinnilla vähennetään merkittävästi mantelitumakkeen ja hippokampuksen aktiivisuutta sekä muiden aivojen osien, jotka liittyvät pelkoon ja kipuun. EFT on nopeasti vaikuttava, helppo, turvallinen ja kivuton menetelmä hoitaa elämän monenlaisia taakkoja, jotka aiheuttavat mielen ja kehon kärsimystä. Menetelmän on kehittänyt ja tuonut julkisuuteen vuonna 1995 Gary Craig. EFT-menetelmää on alun perin käytetty sotaveteraanien traumojen hoitoon. Tänä päivänä maailmassa arvioilta n. 6 miljoonaa ihmistä käyttää EFT-menetelmää arjen haasteisiin. EFT-menetelmästä löytyy paljon tieteellisesti tutkittua tietoa ja sitä on yhä enemmän alettu käyttämään osana terveyden hoitoa. 

Ota rohkeasti yhteyttä, kerron mielelläni lisää. 

 

Mari Lopina  

(Ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti, TtM)

 

+358 50 369 9364 

terapeutti@marilopina.fi